Volvo bo gradil novo tovarno v Mehiki

Skupina Volvo bo zgradila svojo novo mehiško tovarno za proizvodnjo težkih tovornjakov v mestu Monterrey. Tovarna bo dopolnila proizvodnjo skupine v ZDA in zagotovila dodatne zmogljivosti za podporo načrtom rasti znamk Volvo Trucks in Mack Trucks na trgih ZDA in Kanade ter prodaje tovornjakov Mack v Mehiki in Latinski Ameriki. Tovarna bo predvidoma začela delovati leta 2026.

Volvo Trucks Mehika
Volvo Trucks Mehika | Foto: Volvo Trucks

Monterrey zagotavlja dobro logistično podporo prodaje v jugozahodnih in zahodnih regijah ZDA ter v Mehiki in Latinski Ameriki. Zaradi bližine meje z ZDA in dobro razvite infrastrukture Volvo meni, da je Monterrey idealna lokacija za izgradnjo nove proizvodnega obrata.

Rast v Severni Ameriki je strateška prednostna naloga skupine in ta naložba je del celovitih prizadevanj za povečanje moči in prožnosti skupine in dobavne verige v regiji. To vključuje dogovor o nakupu proizvodne tovarne skupine Commercial Vehicle Group (CVG) v Severni Karolini, ki proizvaja kabine za Mackove težke in srednje težke tovornjake, za približno 40 milijonov USD. CVG je sporazum objavil 1. avgusta in naj bi se zaključil v drugi polovici tega leta.

Tovarna v Monterreyju predstavlja naložbo v višini približno 700 milijonov USD in se bo osredotočila na proizvodnjo težkih tovornjakov znamk Volvo in Mack. To bo obrat za sestavljanje vozil, vključno s proizvodnjo kabin in lakirnico.