Več kot sto električnih avtobusov za letališča

MAN je bil v zadnjih tednih uspešen pri prodaji električnih avtobusov Lion's City E. Iz glavnega nizozemskega letališča Schiphol v Amsterdamu prihaja vest o naročilu več kot petdesetih avtobusov, medtem ko so jih domačem letališču v Münchnu dobavili 49.

MAN Lion's City E
MAN Lion | Foto: MAN Truck & Bus

Nizozemsko letališče Schiphol ima popolnoma električno floto avtobusov že deset let, zato počasi prihaja čas za posodobitev. Dodatne potrebe po prevozu potnikov pa se kažejo tudi s predvidenim povečanjem števila prihoda večjih letal ter večjimi obnovitvenimi deli na letališču. Več kot petdeset naročenih avtobusov bo prilagojenih letališkim potnikom - z minimalnim številom potniških sedežev, da je na voljo več prostora za stoječe potnike z ročno prtljago, ter z manjšim številom baterijskih paketov, saj kratke vožnje ne zahtevajo velikega dnevnega dosega.

MAN Lion

Trajnost je eno glavnih vprašanj tudi za münchensko letališče, ki je eno najbolj obremenjenih letalskih vozlišč v Evropi. Letališče München je pri MAN Truck & Bus naročilo skupno 49 električnih avtobusov z možnostjo povečanja naročila za še dodatnih 25 avtobusov. Odločili so se za solo in zgibne 18-metrske avtobuse - prvi so bili že dobavljeni, ostali pa bodo sledili do konca letošnjega leta.

MAN Lion