V Ljubljani se je usposabljalo več kot 700 gasilcev

Na dogodku Heavy Rescue Slovenia, ki je potekal že desetič, je od petka do nedelje na Rudniku v Ljubljani potekalo največje usposabljanje gasilcev in prvih posredovalcev s področja tehničnega reševanja ob prometnih nesrečah v tem delu Evrope.

Heavy Rescue Slovenia & srečanje gasilskih MAN-ov
Heavy Rescue Slovenia & srečanje gasilskih MAN-ov | Foto: Boštjan Paušer

Usposabljalo se je okoli 750 poklicnih in prostovoljnih gasilk in gasilcev iz različnih področij in držav. Odvijala so se tudi tekmovanja gasilskih dvojic, gasilski sejem z novostmi proizvajalcev na tem področju, pod okriljem Zavarovalnice Triglav pa simpozij za gasilce ter prikaz delovanja in gašenja tovornih vozil na električni in alternativni pogon. Poleg gostov iz več držav, ki so se usposabljali, so bili na dogodku prisotni mednarodni inštruktorji, ki so poučevali tehnologijo reševanja iz osebnih, tovornih vozil in kombijev.

Heavy Rescue Slovenia & srečanje gasilskih MAN-ov

Električna gospodarska vozila

Za voznike oz. lastnike tovornih vozil je ob podpori največje slovenske zavarovalnice potekala delavnica o delovanju in ukrepanju ob morebitnih nesrečah tovornih vozil na električni in alternativni pogon. Udeleženci so se seznanili, s katerimi izzivi se lahko spopadajo pri tovrstnih vozilih, in si ogledali, kako ukrepati v primeru, ko pride do izrednega dogodka na cesti. »Prek udeležencev smo ugotovili, da je zanimanje za to področje in varnost na cesti veliko,« je dodal Boštjan Žagar, ki je vodil delavnice.

Heavy Rescue Slovenia & srečanje gasilskih MAN-ov

Zbor gasilskih vozil MAN

V nedeljo se je ob dogodku zgodil še zbor gasilskih vozil znamke MAN. Udeležilo se ga je več kot dvajset tovornjakov in dostavnikov iz cele Slovenije z različnimi gasilskimi nadgradnjami. Po zboru v BTC-ju so se odpravili na krajšo vožnjo skozi Ljubljano ter se nato postavili na ogled na Rudniku.

Heavy Rescue Slovenia & srečanje gasilskih MAN-ov

Fotogalerija