Uporaba obnovljenih komponent

Scania je kot prvi večji proizvajalec gospodarskih vozil v Evropi integriral vgradnjo obnovljenih komponent v svoji glavni tovarni na Švedskem.

Scania - obnovljen menjalnik
Scania - obnovljen menjalnik | Foto: Scania

Obnovljen menjalnik je bil podvržen popolnoma enakim strogim standardom in preskusom kakovosti ter delovanja kot menjalniki, ki so izdelani iz popolnoma novih delov. Ocenjeni so na isti preskusni napravi, ki se uporablja za nove, s spremljanjem približno 100 parametrov kakovosti in delovanja. Obnovljeni menjalniki izpolnijo vse te zahteve in so zato potrjeni, da so 'kot nov', kar zagotavlja, da izpolnjuje standarde kakovosti in zmogljivosti za vgradnjo v tovornjake Scania.

Scania - obnovljen menjalnik

Poleg tega, da je obnovljen menjalnik tako dober kot nov, je dejanski proizvodni proces pokazal izjemne okoljske prednosti. Medtem ko se stopnje obnovljenih delov menjalnika lahko razlikujejo med približno 10 odstotki do 100 odstotkov, odvisno od njegove zgodovine uporabe in posledično obrabe. Približno 50 odstotni delež obnovljenih delov povzroči 45 odstotkov manj emisij ogljika v primerjavi z menjalniki, izdelanimi samo z novimi komponentami.