Napoved nove generacije premium dostavnikov

Mercedes‑Benz Vans izvaja naslednjo stopnjo svoje strategije elektrifikacije z VAN.EA - od leta 2026 bodo vsa na novo razvita srednja in velika dostavna vozila Mercedes‑Benz temeljila na modularni, prilagodljivi in ​​razširljivi električni arhitekturi VAN.EA (Mercedes‑ Benz Van Electric Architecture). Prvi prototipi so že v fazi preizkušanja na javnih cestah.

Mercedes-Benz VAN.EA dostavnik
Mercedes-Benz VAN.EA dostavnik | Foto: Mercedes-Benz

VAN.EA omogoča jasno razlikovanje med dostavnimi vozili v luksuznem segmentu za osebne potrebe in gospodarskimi dostavnimi vozili v premium segmentu. V segmentu za osebno uporabo bo portfelj obsegal vse od družinskih kombijev do ekskluzivnih VIP shuttlov ter luksuznih in prostornih limuzin za stranke z najvišjimi zahtevami.

Mercedes-Benz VAN.EA dostavnik

Kar zadeva vgrajene tehnologije, nova dostavna vozila izpolnjujejo najrazličnejše zahteve kupcev. Ne glede na to, ali imajo pogon na prednja kolesa ali 4x4, bodo vsa vozila opremljena z najnovejšo različico operacijskega sistema Mercedes‑Benz (MB.OS), kot tudi 800-voltnim polnilnim sistemom in 22 kilovatnim AC polnilnikom.

Mercedes-Benz VAN.EA dostavnik

Po prvi testni vožnji na dolge razdalje od Stuttgarta do Nordkappa v začetku junija s posebej izdelanim vozilom za testiranje šasije, električnega pogonskega sklopa, baterije in visokonapetostnih komponent, se trenutni testi osredotočajo na interakcijo vseh komponent v celotnem vozilu. Pozimi bo naslednji večji mejnik - tako imenovano hladno testiranje na Švedskem.

Mercedes-Benz VAN.EA dostavnik

Fotogalerija