Minibus leta 2025 je Tremonia City 75 Electric

Z udeležbo šestih vozil šestih različnih evropskih proizvajalcev je minibus Euro Test 2024 potekal v dneh pred odprtjem mednarodnega sejma avtobusov (FIAA) v Madridu. Tremonia City 75 Electric je bil imenovan za mednarodni minibus leta 2025.

Minibus of the year 2025
Minibus of the year 2025

Letošnja izvedba je bila osredotočena na mestne minibuse in je pokazala močno mednarodno prisotnost z vozili iz šestih različnih držav: Francije, Nemčije, Madžarske, Romunije, Španije in Turčije. Sodelujoči minibusi so bili: romunski Aveuro z večnamenskim vozilom na osnovi novega Mercedes-Benz eSprinterja; 6-metrski električni minibus francoskega podjetja Bluebus, model eUrban katalonskega podjetja Car-Bus.net, izdelan v sodelovanju z Zeroidom, HVO-kompatibilen Mercedes-Benz Reform-S City Max madžarskega podjetja Inter Traction Electric, Električni minibus e-CENTRO turškega proizvajalca Otokar in City 75 Electric, ki ga je razvilo nemško podjetje Tremonia Mobility.

Minibus of the year 2025

Mednarodna žirija za izbor avtobusa leta, ki jo sestavlja 24 novinarjev iz 24 evropskih držav, je na tridnevnem dogodku preizkusila in analizirala obnašanje vsakega sodelujočega vozila v praksi. S tehničnimi pojasnili predstavnikov proizvajalcev na kraju samem je žirija dobila tudi vpogled v podrobnosti vsakega udeleženca. Ta pristop je temelj načina delovanja žirije, saj omogoča, da se vozila ocenijo z vidika voznika, potnika in z vidika prevoznika.

Minibus of the year 2025

Minibus Tremonia City 75 Electric je navdušil žirijo s svojimi vsestranskimi praktičnimi rešitvami in velikimi okni za svetel potniški prostor. Dvoosni City 75 Electric ima zelo prostoren potniški prostor z nizkim podom za odlično dostopnost in udobje. Njegova široka dvokrilna sprednja vrata in enojna zadnja vrata pospešijo pretok potnikov, po meri izdelan električni pogon ponuja gladko pospeševanje in izbiro stopnje rekuperacije, ki ustreza razmeram. Trije baterijski sklopi s kapaciteto 126 kWh so vgrajeni v pod prednjega in zadnjega dela vozila in omogočajo doseg do 300 kilometrov.

Minibus of the year 2025

Nagrado za mednarodni minibus leta 2025 je Tom Terjesen, predsednik žirije, podelil Josu Prinz, izvršnemu direktorju in tehničnemu direktorju Tremonia Mobility, na gala večeru, ki je potekal na razstavi FIAA v v Madridu v ponedeljek, 21. oktobra.