Električni tovornjak za mestno dostavo

MAN širi ponudbo električnih tovornjakov še s svojim najmanjšim članom družine - 12-tonskim modelom eTGL, ki je namenjen predvsem mestni distribuciji. Ponuja doseg 235 kilometrov in hitro polnjenje baterij v le okoli 30 minutah.

MAN eTGL
MAN eTGL | Foto: MAN Truck & Bus

Novi tovornjak bo prvič javno prikazan na prihajajočem sejmu gospodarskih vozil v Hannovru čez dober teden dni. Tovornjak eTGL temelji na preizkušenem 12-tonskem modelu iz dizelskega portfelja in uporablja enake tehnične komponente kot njegova 'težka' brata eTGS in eTGX: dva baterijska sklopa, ki ju je razvil MAN posebej za uporabo v gospodarskih vozil in ju proizvajajo v Nürnbergu, sta nameščena levo in desno na šasiji ter ponujata uporabno kapaciteto 160 kWh. Polnjenje je mogoče z močjo do 250 kilovatov, za napolnjenost od 10 do 80 odstotkov baterij pa je potrebnih le približno 30 minut.

MAN eTGL

Do 6,6 tone nosilnosti

Pogonska sklop je sestavljen iz centralnega elektromotorja in dvostopenjskega menjalnika, nameščen sredinsko v šasiji, ter poganja drugo os preko kardanske gredi.  Največja moč elektromotorja je 210 kilovatov (285 KM), medosna razdalja 4.500 mm, dolžine nadgradenj pa so na voljo v območju med 6.200 in 7.300 milimetri. Odvisno od nadgradnje znaša nosilnost električnega malčka do 6,6 tone.

MAN eTGL

Svetovanje in celovita ponudba

Tako kot pri ostalih MAN-ovih električnih modelih je strankam na voljo 360-stopinjsko svetovanje o e-mobilnosti: svetovanje o prehodu na elektromobilnost vključuje analize prilagojene strankam, glede uporabe vozila in zahtev po infrastrukturi za polnjenje. Tudi same polnilne postaje so del ponudbe prek partnerstev z dobavitelji polnilne infrastrukture. Poleg tega so na voljo servisne pogodbe in finančne rešitve, posebej prilagojene elektromobilnosti in potrebam mestne distribucije ter številne digitalne storitve za uporabo novega malega električnega leva. Te vključujejo MAN eReadyCheck, s katerim lahko stranke preverijo, kako je mogoče njihove dostavne poti voziti izključno na elektriko, sistem za inteligentno načrtovanje poti MAN SmartRoute in storitev MAN Charge&Go za uporabo javnih polnilnih mest.

MAN eTGL

Fotogalerija