Električni E-Transit Custom

Povsem novi E-Transit Custom, prihaja na evropske ceste in omogoča malim in srednje velikim podjetjem, da dosežejo novo raven produktivnosti s prehodom na elektrificirana enotonska dostavna vozila, ki so ključna za njihovo poslovanje.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom | Foto: Ford Pro

Ford E-Transit Custom prihaja v pomembnem trenutku za sprejem električnih vozil v malih podjetjih: poročilo Centra za ekonomske in poslovne raziskave ugotavlja, da se je delež električnih vozil med novimi registracijami dostavnih vozil na večjih trgih med letoma 2018 in 2023 povečal za več kot petkrat. Poročilo navaja tudi vse večje število območij z omejitvijo emisij, ki jih je zdaj že več kot 350 in zajemajo območje z več kot 80 milijoni ljudi, vključno z vsemi glavnimi mesti v EU.

Na podlagi inovativnih rešitev po navdihu strank povsem na novo razviti E‑Transit Custom napredne tehnologije električnih vozil združuje z digitalno in fizično platformo programske opreme in storitev Ford Pro, da bi podjetjem pomagal zmanjšati stroške lastništva, izboljšati učinkovitost dela in poenostaviti prehod na električna vozila.

Ford E-Transit Custom

Optimalen električni pogonski sklop

Vsak E-Transit Custom je opremljen z baterijo z (uporabno) zmogljivostjo 64 kWh, ki omogoča največji doseg do 337 kilometrov. E-Transit Custom je prvo električno vozilo, ki za ogrevanje in hlajenje potniške kabine uporablja tehnologijo toplotne črpalke z vbrizgavanjem hlapov – serijsko je vgrajena v vsa vozila. Ta novi sistem je zasnovan tako, da zagotavlja izboljšano energetsko učinkovitost za optimalen doseg. Regenerativno zaviranje omogoča vožnjo z eno stopalko za udobnejšo mestno vožnjo in večjo učinkovitost.

Pogonski elektromotor je nameščen neposredno na dno zadnjega dela vozila in je obrnjen za 90 stopinj, kar omogoča povečanje tovornega prostora ter zmanjšanje teže in zapletenosti. Kupci lahko glede na svoje zahteve izbirajo med močjo elektromotorja 100 kilovatov ali 160 kilovatov (135 KM ali 217 KM), oba elektromotorja pa ponujata v segmentu vodilni navor 415 Nm. Še zmogljivejši elektromotor z močjo 210 kilovatov je na voljo z modelom E‑Transit Custom MS‑RT.

Ford E-Transit Custom

Doseg vožnje z električnim pogonom znaša do 337 km. Da je baterija s polnilnico Ford Pro Home Charger z močjo 11 kilovatov povsem napolnjena, traja približno 6,7 ure. Uporabniki lahko baterijo s priklopom na polnilnico z enosmernim tokom z močjo 125 kilovatov napolnijo od 10 do 80 odstotkov v približno 39 minutah; pri laboratorijskem testiranju je hitra polnilnica z enosmernim tokom moči 125 kilovatov v samo 10 minutah povečala doseg za 82 kilometrov.

Ford E-Transit Custom

Zasnovan za produktivnost

Ford je E-Transita Custom razvil s poglobljenim sodelovanjem s strankami, tudi s številnimi malimi in srednje velikimi podjetji, da bi določil ključne lastnosti in zmogljivosti, ki jih mora zagotavljati novo vozilo. Popolnoma nova arhitektura podpira novo raven produktivnosti s funkcijami, kot so:

  • nižje tovorno dno, v tem segmentu vodilna odprtina stranskih vrat in nova stranska stopnica za lažje natovarjanje;
  • skupna višina manj kot dva metra pri večini modelov olajša dostop na območjih z omejeno višino;
  • neodvisno zadnje vzmetenje z obesami s poševnimi vodili za izboljšano natančnost krmiljenja, vodljivost in oprijem.

Ford E-Transit Custom

Med inovacijami, namenjenimi večji produktivnosti in udobju v kabini med dolgimi izmenami, so:

  • izbirni paket Mobilna pisarna z nagibnim volanom;
  • tehnologija Pomoč pri dostavi (Delivery Assist), ki prihrani čas;
  • bolj naprej pomaknjena sprednja kolesa in oporniki za izboljšanje prostornosti in dostop prek kabine;
  • v strop vgrajena sovoznikova varnostna blazina, ki omogoča dovolj velik odlagalni prostor na armaturni plošči za prenosni računalnik ali fascikel formata A4.

Ford E-Transit Custom

Digitalne rešitve

Vsak E-Transit Custom je opremljen z velikim 33 cm (13'') vzdolžno postavljenim zaslonom na dotik, ki je za lažjo uporabo obrnjen proti vozniku, in Fordovim naprednim sistemom za komunikacije, informacije in razvedrilo SYNC 4 z modemom 5G za povezljivost s tehnološkim sklopom Ford Pro. Dodatno produktivnost na poti zagotavlja Alexa Built-in, kar pomeni, da lahko vozniki s preprostimi izgovorjenimi ukazi aktivirajo klice in celo opravljajo nakupe neposredno prek strani Amazon.com.

Več kot 30 ločenih modulov omogoča brezžične posodobitve programske opreme. Te lahko pomagajo izboljšati zmogljivosti vozila, zagotoviti nadgradnjo kakovosti, posodobiti obstoječe funkcije ter dodati povsem nove funkcije in zmogljivosti. Večina posodobitev se izvede v manj kot dveh minutah in jih je mogoče načrtovati, da je vozilo vedno na voljo za uporabo.

Ford E-Transit Custom

Prva naročila za E-Transit Custom bodo Fordovi trgovci sprejemali od septembra dalje.

Fotogalerija