DAF dobavil prve električne tovornjake

Pri DAF-u se pripravljajo na začetek serijske proizvodnje nove generacije električnih tovornjakov, ob tem pa so svoja prva vozila dobavili prevoznikom.

DAF XF & XD Electric
DAF XF & XD Electric | Foto: DAF Trucks

DAF je bil prvi evropski proizvajalec, ki je trgu ponudil električne tovornjake, lani pa so v Eindhovnu končali z gradnjo novih proizvodnih kapacitet namenjenih proizvodnji električnih tovornjakov. DAF obsežno preizkuša novo generacijo XD in XF Electric s pomočjo vodilnih prevoznikov. Odziv so pozitivni. "Z našim XD Electric z enim polnim polnjenjem prevozimo skoraj 500 kilometrov," pravi Gerlof Oegema iz Oegema Transport v Dedemsvaartu. "Z dodatnim polnjenjem baterij bi lahko prevozili tisoč kilometrov na dan, kar ustvarja zanimive priložnosti za prevoze na dolge razdalje."

DAF XF & XD Electric

"Še vedno imamo nekaj izzivov glede polnilne infrastrukture v naših prostorih, vendar XF Electric izpolnjuje vsa naša pričakovanja," potrjuje Ewout van Wijk, izvršni direktor E. van Wijk Logistics v Giessnu. Voznik je prav tako navdušen nad prožnostjo tovornjaka, tišino in udobjem v kabini ter lahkotnostjo vožnje tovornjaka."

DAF XF & XD Electric