89 električnih eCanterjev za odvoz odpadkov

Grški mesti Atene in Solun sta naročili 89 FUSO eCanterjev z nadgradnjo za zbiranje odpadkov. Vozila za zbiranje odpadkov s tehnologijo stiskanja z vrtljivim bobnom se uporabljajo predvsem za zbiranje organskih odpadkov v mestnih območjih. Naročena vozila imajo srednji baterijski sklop s kapaciteto baterije 82,6 kWh in dosegom do 140 kilometrov.

Fuso eCanter smetar
Fuso eCanter smetar | Foto: Daimler Truck

Grški proizvajalec nadgradenj KAOUSSIS je vložil veliko razvojnega dela v nadgradnjo. Nadgradnja tovornjaka je prva te vrste za popolnoma električni eCanter in izpolnjuje vse tehnične predpise za delovanje vozil za odvoz odpadkov s stoječim osebjem.

Fuso eCanter smetar

Vozila z medosno razdaljo 3.400 mm imajo rotacijski boben s prostornino 4 m3, ki se uporablja za stiskanje zbranih odpadkov (stopnja stiskanja 4:1), zaradi česar je idealen za organske odpadke. Da bi zagotovili, da je stiskanje odpadkov tako tiho kot sam električni tovornjak, je bil boben opremljen z dodatnim zvočno izoliranim akustičnim pokrovom iz aluminija. Tesno zaprta zadnja vrata naredijo tehnologijo stiskanja z vrtljivim bobnom primerno za frakcije odpadkov z visoko vsebnostjo tekočine. Nadgradnja tovornjaka se poganja prek mehanskega odgona, ki je na voljo kot dodatna oprema tovarniško.

Fuso eCanter smetar

Tehtanje odpadkov

Hidravlični sistem (deluje pri maksimalnem tlaku 180 barov) s proporcionalnimi, elektrohidravlično gnanimi smernimi regulacijskimi ventili je zasnovan posebej za vozila na električni pogon. Dvižni sistem z integriranim diagnostičnim nadzorom podjetja Terberg je združljiv z dvokolesnimi zabojniki za smeti s prostornino od 80 do 390 litrov. Dvigalo ni opremljeno le z najnovejšo tehnologijo RFID, ampak ima tudi sistemom dinamičnega tehtanja, ki beleži težo odpadkov z natančnostjo do ±0,5 kg.

Fuso eCanter smetar

Oprema za pranje zabojnikov

Poleg tega so zabojniki za smeti ob vsakem praznjenju očiščeni. V ta namen vozilo uporablja integriran sistem za pranje zabojnikov z zložljivo pralno glavo. Na voljo je dodatna dezinfekcijska šoba. Tovornjak je opremljen tudi s 300-litrskim rezervoarjem za čisto vodo in 200-litrskim rezervoarjem za odpadne vode. Za nadaljnje čiščenje koša za smeti in okolice lahko uporabijo visokotlačno vodno čistilno pištolo, ki je s 15-metrsko cevjo povezana na vozilo.

Fuso eCanter smetar

Fotogalerija