TMT razvil inovativno prikolico s pomičnim podom

Italijanski proizvajalec TMT International predstavlja absolutno novost za transportni sektor, Huckepack Semitrailer Intelligent Full Autonomous Connected. Inovativna narava rešitve je združevanje štirih glavnih prednosti v enem izdelku: intermodalni transport, električna os, pametna tehnologija in vsestranskost uporabe zahvaljujoč popolni bočni odprtini z možnostjo nakladanja kosovnih materialov, daljših od 6,3 metra.

Prikolica TMT Scrigno
Prikolica TMT Scrigno | Foto: TMT International

Polprikolica s pomičnim podom je zasnovana za kombiniran cestno-pomorski in železniški promet in opremljena z električno pogonsko osjo. Tako bo mogoče premagati glavno težavo, značilno za intermodalni transport, to je zagotavljanje združljivosti elektroenergetskega sistema med vlačilcem in polpriklopnikom, s čimer bo vozilo popolnoma avtonomno pri svojem delovanju.

Prikolica TMT Scrigno

Druga velika prednost nove prikolice pa je možnost odpiranja obeh bočni stranic v celoti, s čimer je omogočeno nalaganje daljših tovorov z obeh bokov in ne več le s pomočjo dviga z vrha. S tem se več možnost uporabe prikolice za prevoz različnih vrst tovora, prevoznik pa s tem pridobi na fleksibilnosti pri opravljanju prevozov.


Prikolica TMT Scrigno

TMT

Fotogalerija