V Logatec prihaja nov logistični center

Nov logistični park LOGspot Logatec, ki se nahaja 25 km od Ljubljane in 75 km od Kopra, ima 26.000 m² skladiščnega prostora, strešno fotovoltaično elektrarno in sistem ogrevanja/hlajenja z izmenjavo zraka, zaradi česar je neodvisen od plina. Vključuje tudi polnilne postaje za električna vozila in ima certifikat BREEAM 'Very Good'.

LOGspot Logatec
LOGspot Logatec | Foto: Atrios

Projekt, katerega otvoritev je načrtovana v drugi četrtini leta 2025, predstavlja naložbo v višini več kot 20 milijonov evrov. Logistični park bo ustvaril 50 novih delovnih mest. Objekt bo predstavljal temelj največje slovenske industrijske cone zunaj Ljubljane, ki bo na pobudo občine Logatec povezala dve obstoječi industrijski območji. Z neposrednim dostopom do avtoceste A1 in brez poseganja v stanovanjska območja, vozlišče ponuja sodoben logistični objekt, zasnovan v skladu z mednarodnimi ESG standardi.

Blagovna znamka LOGspot

Blagovna znamka LOGspot, pod katero Atrios razvija logistične centre, ponazarja zavezanost podjetja k ustvarjanju najsodobnejših trajnostnih objektov razreda A za svoje stranke po celotni regiji srednje in jugovzhodne Evrope. Uporabniki dokončanih objektov prihajajo predvsem iz področij logistike, maloprodaje, avtomobilske industrije in sektorja FMCG. Atrios nadaljuje s širjenjem svoje prisotnosti ne le v uveljavljenih industrijskih središčih, temveč tudi na novih, izredno perspektivnih logističnih in industrijskih lokacijah po Sloveniji, Hrvaški in Slovaški.

Partnerji projekta

Projekt logističnega parka LOGspot Logatec je plod skupnega prizadevanja, ki ga vodi več ključnih partnerjev. Investitor projekta je zasebno družinsko podjetje iz Avstrije, s sedežem na Dunaju, ki se osredotoča na naložbe v različnih panogah v Avstriji ter regiji srednje in jugovzhodne Evrope. Podjetje je za celovito vodenje in izvedbo projekta zaupalo Atriosu.

Za gradnjo objekta skrbi podjetje HSF System, mednarodno gradbeno podjetje z obsežnim portfeljem projektov na Češkem, Slovaškem ter v Avstriji, Nemčiji in na ostalih območjih. Načrtovanje in nadzor gradnje upravlja podjetje Štajerski inženiring d.o.o., ugleden lokalni partner z bogatimi izkušnjami z drugimi logističnimi nepremičninskimi projekti v Sloveniji, ki zagotavlja, da projekt izpolnjuje tako lokalne standarde kot tudi mednarodna pričakovanja deležnikov.

Prvi najemnik v centru LOGspot Logatec, ki zaseda večji del objekta, pa je Milšped Slovenija, ugledni ponudnik celovitih logističnih rešitev, ki služi slovenskim industrijam FMCG, izvoza in avtomobilske industrije ter trgovinskemu sektorju. Kot del skupine se je podjetje v zadnjih 12 letih uveljavilo kot pomemben igralec na slovenskem logističnem trgu.

Ga. Jelena Živanović, regionalna direktorica za Slovenijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino, dodaja: »To je pomemben korak v poslovni strategiji skupine Milsped, saj bo LOGspot Logatec znatno podprl našo načrtovano širitev v Sloveniji. S to novo lokacijo smo v dobrem položaju, da izboljšamo portfelj naših storitev in se odzovemo na potrebe strank v jadranski regiji in jugovzhodni Evropi, tako da jih povežemo z globalnimi trgi. Logatec je odlična strateška lokacija za logistiko, saj se nahaja v bližini Ljubljane, ob glavni poti, ki vodi do Luke Koper.