Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

Za vsa podjetja, ki se ukvarjajo z blagom, je umazanija v prostorih vedno večji problem. Stroji postajajo vse bolj občutljivi in zahteve po čistoči v večini industrije naraščajo. Če tovornjakom in viličarjem omogočite, da se zapeljejo čez posebno podlogo za čiščenje koles, se lahko umazanija samodejno zaustavi že pri vhodu.

Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom
Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

V podjetjih, ki se med drugim ukvarjajo s predelavo hrane, farmacijo in medicino, pa so zahteve po čistoči v proizvodnem procesu in ravnanju z izdelki še toliko višje.

A tudi za vsa druga proizvodna podjetja, ali podjetja, ki se ukvarjajo z logistiko skladiščenja, postaja vse pomembnejša skrb za umazanijo in prah. Najučinkovitejša rešitev pa je, da umazanije nikoli ne spustimo noter, ugotavlja Irena Grešak, direktorica podjetja Be safe, d. o. o. Podjetje stoji za naprednim čistilnim sistemom Profilgate, ki učinkovito čisti kolesa vseh vozil, kot so: tovornjaki, viličarji, vozički … 

Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

Poleg pravil, ki jih morajo upoštevati številna podjetja, obstaja tudi več poslovnih razlogov za zagotavljanje čistega okolja. 

Izdelki, ki so bili v skladišču, morajo biti ob distribuciji videti čisti in sveži. Občutljivi stroji se ne smejo pokvariti. Ohranjanje reda in čistoče je tudi stvar delovnega okolja in imidža, ko se stranke in drugi sprehodijo po prostorih, pravi Irena Grešak.

Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

Način čiščenja s sistemom Profilgate zmanjša vnos umazanije za 80 odstotkov. Vgradimo ga lahko v ali na tla in je namenjen za prehode zaposlenih, tovornjakov, viličarjev ali transportnih sistemov brez voznika (AGV). Čiščenje pnevmatik, koles in podplatov poteka med vožnjo ali prehodom. Patentirane ščetke omogočajo suho ali mokro čiščenje (z dodatno dezinfekcijo) – odvisno od industrije. Ker so krtače premične in nagnjene po posebnem sistemu, se koleščki samodejno očistijo, ko gredo čez preprogo, umazanija pa pada v korito pod rešetko. 

Rešitev je torej popolnoma mehanska in ne zahteva električne energije, potrebno pa je le redno praznjenje korita.

Z namestitvijo čistilne cone – »preproge«, na strateška mesta, kjer vozijo tovorna vozila, poskrbimo, da so tla vedno čista in preprečimo nadaljnji raznos umazanije po skladišču, proizvodnji … Profilgate nameščamo na primer med skladiščem in proizvodnjo, skladiščem ali nakladalno rampo ali med proizvodnimi prostori.

Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom

Prednosti sistema:

- 40 % manjši stroški čiščenja (čas, naprave, potrošni materiali …)

- 24h/7 obratovanje sistema čiščenja

- Izboljša se kakovost izdelkov kot rezultat večje čistoče

- Daljša življenjska doba tlakov

- Izboljšata se varnost in zdravje zaposlenih

- Zmanjša se tveganje za zdrse zaradi mokre podlage

- Modeli primerni tako za vsa transportna sredstva kot tudi za pešce

- Primeren za podjetja z BRC ali 5S certifikatom

- Možnost AQUA sistema (dezinfekcija)

Številni se sploh ne zavedajo, koliko umazanije viličarji in druga vozila prinesejo v prostore. Ko so Profilgate testirali v enem izmed Audijevih proizvodnih obratov v Nemčiji, so ugotovili, da se je v banjicah po 18 dneh zbralo kar 16 kilogramov umazanije, ki je odpadla z mimovozečih vozil.

Večina podjetij prostore čisti v rednih intervalih, ker pa je ta sistem ves čas aktiven, postanejo prostori manj umazani, kar pomeni, da lahko zmanjšate pogostost čiščenja in s tem povezane stroške, pravi Irena Grešak.

Za več informacij kontaktirajte:

Be safe, d. o. o.

www.be-safe.si

 Učinkovito čiščenje koles ustavi umazanijo že pred vhodom