Največji logistični center na Bližnjem vzhodu

Maersk in generalna pristaniška uprava Savdske Arabije sta skupaj uradno odprla logistični park logističnega podjetja v Jeddah Islamic Port. Z investicijo v vrednosti 250 milijonov dolarjev (USD) je 225.000 kvadratnih metrov velik logistični park največji logistični in storitveni objekt na eni lokaciji na Bližnjem vzhodu.

Maersk Jeddah
Maersk Jeddah | Foto: Maersk

Lokacija je bila izbrana zaradi napredne infrastrukture, s privezi, ki lahko sprejmejo nove generacije velikih ladij, in sodobne, avtomatizirane, okolju prijazne opreme. "Maersk Logistics Park predstavlja pomemben mejnik za Maersk," je dejal izvršni direktor A.P. Moller-Maersk, Vincent Clerc. "To je dokaz naše zavezanosti, da bomo omogočili globalno trgovino v Kraljevini Savdski Arabiji, ki strateško leži na stičišču treh celin."

Logistični park bo pod eno streho nudil storitve za:

  • multimodalna povezljivost med pomorskim, kopenskim in zračnim prometom
  • skladiščne rešitve za potrebe B2B in e-trgovine
  • temperaturno kontrolirano skladiščenje
  • carinske storitve
  • distribucijske rešitve, ki vključujejo dostavo prve in zadnje milje
  • rešitve za vidljivost, sledenje in nadzor.

Maersk Jeddah

Maersk je izvedel več pobud kot del svojih ambicij dekarbonizacije, da bi do leta 2040 dosegel neto ničelne emisije toplogrednih plinov. Objekt bo črpal do 70 % svoje električne energije iz 32.000 sončnih panelov, nameščenih na 64.000 kvadratnih metrih. na strehi. Maersk Logistics Park bo v objektu uporabljal električno opremo in električne tovornjake, imel bo LED razsvetljavo z nizko porabo električne energije, optimizirano s svetlobnimi senzorji itd.

Vključevanje žensk

Maersk je ustanovil interno žensko akademijo, ki ponuja prilagojene programe usposabljanja za zagotavljanje večje raznolikosti in vključenosti. Skozi to akademijo bodo ženske opolnomočene za delo v sektorju logistike in dobavne verige prek specializiranega usposabljanja in razvoja kariere. Poleg usposabljanja in mentorstva si ta akademija prizadeva ustvariti tudi podporno okolje za ženske v Savdski Arabiji, da uspevajo v industriji, v kateri prevladujejo moški.