Driver's fuel challenge v Ajdovščini

14. maja je v Ajdovščini potekalo prvo polfinalno tekmovanje v varčni vožnji Drivers' Fuel Challenge 2016, ki ga je organiziralo podjetje Volvo Trucks. Najboljša rezultata sta dosegla Goran Jelovič in David Turk, ki sta se s tem uvrstila v finale.

Driver's fuel challenge v Ajdovščini

Prvega polfinalnega tekmovanja se je udeležilo skupaj 30 voznikov, ki so se med seboj pomerili z dvema tovornima voziloma Volvo FH. Najboljši iz vsake skupine se je uvrstil na finalno tekmovanje, ki bo 28. maja v Ljubljani.

Prav vsi vozniki so dokazali, da so pravi mojstri svojega posla, saj so kljub deževnemu in vetrovnemu vremenu ter zahtevnim pogojem dosegli odlične rezultate. Začrtano progo, ki je potekala po avtocesti proti Novi Gorici in po lokalnih cestah nazaj proti Ajdovščini, so vsi prevozili znotraj predpisanega časa 30 minut, najmanj goriva pri tem pa sta porabila:

V skupini A: Goran Jelovič, ki je dosegel povprečno porabo 23,63 litra/100 km in v skupini B: David Turk, ki je dosegel povprečno porabo 24,85 litra/100 km. Drugo polfinalno tekmovanje je potekalo v soboto, 21. maja v Novem mestu.