Aura – inovativna rešitev za optimizacijo dvoriščne logistike

V logistični industriji se podjetja soočajo s pritiskom na optimizacijo učinkovitosti in zmanjšanje stroškov, zato je ključno, da so procesi čim bolj avtomatizirani, varni in učinkoviti.

Tenzor
Tenzor

Platforma Aura odgovarja na te izzive s celovitim sistemom za upravljanje dvoriščne logistike, ki temelji na uporabi naprednih tehnologij. 

Enostavno upravljanje dvoriščne logistike

Upravljanje dvoriščne logistike predstavlja specifične izzive, kot so usklajevanje dostopov vozil, sledenje premikom vozil, oseb in blaga ter zagotavljanje varnosti. Ročni postopki ne omogočajo potrebne učinkovitosti in preglednosti, zato prihaja do zamud pri obdelavi vozil – ročne prijave in postopki na vhodnih točkah pogosto povzročajo ozka grla in dolge čakalne dobe, neučinkovito sledenje virov in pomanjkljivo varnost. 

Tenzor

Kako Aura rešuje te težave?

Aura je zasnovana kot celovita rešitev za optimizacijo upravljanja dvoriščne logistike, ki se lahko poveže z obstoječimi sistemi ERP-sistemi, pri čemer se podatki sinhronizirajo, da se zagotovi nemoteno delovanje na različnih platformah. To pomeni, da lahko obdržite svoje trenutne procese, medtem ko Aura doda dodatno raven nadzora in avtomatizacije. Aura prek spletnega portala za rezervacije omogoča načrtovanje in nadzor nad prometnim tokom, kar skrajša čakalne dobe in izboljša operativno prepustnost.

Auro smo na tržišče lansirali letos – naša prva stranka poroča o prepolovitvi časa obdelave vozil, velikem zmanjšanju zastojev in o večji učinkovitosti in preglednosti, ki ju omogoča popolna digitalizacija varnostnih operacij. 

Tenzor

Kontrola pristopa

Aura uporablja napredne tehnologije za nadzor dostopa, vključno s prepoznavanjem registrskih tablic (PRT), RFID in skeniranjem osebnih dokumentov. Tehnologija omogoča avtomatizirano identifikacijo vozil in osebja, kar zagotavlja, da imajo dostop do objekta le pooblaščeni uporabniki. Avtomatiziran nadzor dostopa zmanjšuje ozka grla na vhodnih točkah, krajša čakalne vrste ter možnost napak ali namernih manipulacij.

Sledenje virom v realnem času

Aura omogoča sledenje premikov v realnem času, kar zagotavlja popolno preglednost nad vsemi aktivnostmi v objektu. Natančno sledenje virom in možnost vodenja voznikov s SMS obveščanjem vam omogoča, da optimizirate svoje delovne tokove, zmanjšate čas neaktivnosti in pospešite obdelavo. Z uporabniku prijazno nadzorno ploščo si lahko v živo ogledate sliko kamer na točkah dostopa, spremljate stanje vrat ter ste obveščeni o najnovejših dogodkih.

Tenzor

Avtomatizacija postopkov

Aura vključuje zmogljiv sistem za rezervacijo dostopa, ki omogoča učinkovito upravljanje premikov vozil in obiskovalcev. Prilagodljiv sistem rezervacij in dovolilnic v sistemu omogoča dovoljenja za dostop, ki ustrezajo urniku delovanja in varnostnim protokolom, ne glede na to, ali je treba upravljati dnevne dostave, dostop osebja ali sestanke z obiskovalci.

Glede na potrebe strank omogoča tudi avtomatizacijo in vodenje procesov, na primer tehtanje, merjenje radioaktivnosti in pripravo različnih poročil. Zmožnost sistema za izdelavo podrobnih in natančnih poročil zagotavlja, da lahko zlahka izpolnite zakonske zahteve glede varnosti, varovanja ali nadzora zalog.

Vsak vstop, izstop in gibanje v objektu se zabeleži kot del "seje", kar ustvari podrobno revizijsko sled za varnostne in operativne namene. To je bistvenega pomena za daljši vpogled v trenutno dogajanje in izboljšanje procesov na podlagi preteklih podatkov.

Prilagojena vašim potrebam in obstoječim sistemom 

Aura je zasnovana kot modularen sistem, ki se prilagaja rasti podjetij. Prilagodi se različnim obsegom poslovanja brez potrebe po večjih infrastrukturnih spremembah, ne glede na to, ali podjetje upravlja en ali več objektov. Povezljiva je tudi z obstoječimi sistemi ERP ali drugimi sistemi za upravljanje poslovanja.

Podjetja, ki želijo ostati konkurenčna, potrebujejo več kot zgolj programsko opremo – potrebujejo rešitev, ki prinaša resnične poslovne rezultate. 

Prihodnost logistike je tukaj

Aura je inovativna rešitev podjetja Tenzor, d. o. o., ki je na trgu prisotno že več kot 30 let, in je nastala v tesnem sodelovanju z dolgoletnimi strankami. 

Za podjetja, ki želijo optimizirati svojo dvoriščno logistiko, je Aura prava rešitev. Kontaktirajte nas in z veseljem vam predstavimo, kako lahko Aura transformira vaše logistične procese in izboljša vaše poslovanje.

 Tenzor, d. o. o.
Mariborska cesta 13
2250 PTUJ
T: +386 2 788 01 10
tenzor@tenzor.si
www.tenzor.si/aura 

 

Oglejte si kratek video, ki prikazuje uporabo Aure v Industrijski coni Kidričevo:

 https://www.youtube.com/watch?v=rxyEfD3p_Yc